Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SDG City Hall Talk #4 Brugge

13-10-2016


un-city-hall-talk-brugge

Het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Brugge nodigt je uit op de

SDG CITY HALL TALK
donderdag 13 oktober om 17.30 uur
Stadhuis Brugge – Gotische Zaal, Burg 12, 8000 Brugge

Namens het College van Burgemeester en Schepenen,

Johan Coens                            Renaat Landuyt
STADSSECRETARIS               BURGEMEESTER

 

nu

 

Méér innovatief ondernemerschap, méér goed bestuurlijk beleid, méér zorg voor het milieu en sociale vooruitgang en méér win-win partnerschappen. Dat moet de (lokale) uitkomst zijn van de Sustainable Development Goals (SDG’s) of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die vorig jaar door de Verenigde Naties werden vastgelegd.
Werk maken van een duurzame toekomst is een opdracht voor alle overheden, bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en burgers.

Stad Brugge wil graag met jou bekijken welke rol we hierin samen kunnen opnemen. De UN City Hall Talk is alvast een eerste kennismaking:

PROGRAMMA

• 17u15: onthaal

• 17u30: verwelkoming door Burgemeester Landuyt

• 17u35: Peter Wollaert, Managing Director CIFAL Flanders & UNITAR Fellow, licht de VN Agenda 2030 toe en legt uit hoe de de 17 SDG’s (ontwikkelingsdoelstellingen) inpasbaar zijn in jouw organisatie

• 18u15: Ashley Hennekam, stafmedewerker bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), bespreekt wat de SDG’s betekenen voor de lokale stedelijke context
• 18u30: Schepen De fauw, schepen van welzijn, diversiteit en noord-zuidbeleid en ocmw-voorzitter, leidt 5 sprekers in met expertise in duurzaam stedelijk beleid:

PARTNERSHIP
Sofie Rapsaet, coördinator van De Toekomst van Brugge stelt nieuwe ‘duurzame’ verbindingen voor tussen overheid, burgerinitiatieven, sociale bewegingen, kennisinstellingen en bedrijven.

PROSPERITY
Roeland Dudal, projectleider van het studieteam AWB-Maat-Voorland, zoomt in op het economische luik van het nieuw ruimtelijk beleidsplan Brugge. *

PEOPLE
Stefaan Lambrecht, stafmedewerker algemeen beleid OCMW Brugge zet de SDG’s m.b.t. armoede, onderwijs, gezondheidszorg en gendergelijkheid om in enkele inspirerende voorbeelden van sociaal duurzaam beleid.

PLANET
Caroline Van der Steen, stadsecoloog – directeur dienst Leefmilieu Stad Brugge, schetst good practices van het Brugse klimaatplan en uitdagingen voor zowel het stadsbestuur als bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers.

PEACE
Annick Vandamme, wnd. diensthoofd van de diversiteits- en Noord-Zuiddienst van Stad Brugge zet de opties op een rij om als stad, bedrijf of maatschappelijke organisatie werk te maken van internationale solidariteit.

• 19u25: vraag en antwoord

• 19u40: slotwoord Schepen De fauw

• 19u45: netwerkreceptie

 

* Na de UN City Hall Talk vindt in de Biekorf om 20u het stadsdebat ‘Brugge maakt ruimte’ plaats met focus op ‘de solidaire stad: ruimte om te delen’ en ‘de ontspannen stad, ruimte om te bewegen’.

 

Inschrijven

Schrijf voor 13 oktober in via het online inschrijvingsformulier: link
of telefonisch op het nummer 050 44 82 44. Deelname is gratis.

De SDG City Hall Talk is een organisatie van Stad Brugge i.s.m. CIFAL Flanders.

 

bruggeENG-logo PMSa_cifal+unitar_horiz

 

Presentation

Peter Wollaert, Managing Director CIFAL Flanders

 

 

 

Photos

Booklet

[pdf-embedder url=”https://cifal-flanders.org/wp-content/uploads/2016/06/booklet.pdf”]

Een samenwerking tussen stad Brugge en CIFAL Flanders, het trainingscentrum van de Verenigde Naties in Vlaanderen, met steun van de Nationale Loterij.

 

 

Details

Date:
13-10-2016