Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

SDG Masterclass II – Session 1

29-09-2022, 09:0012:30

De Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling is een wereldwijd aanvaarde beleidstekst die oproept tot duurzame actie op 17 domeinen, de zogenaamde SDG’s. Het aangaan van dit engagement door meer dan 190 landen benadrukt de toenemende relevantie van duurzaamheid in alle aspecten van ons leven. De principes van universaliteit, verbondenheid en ontwikkelingssamenwerking zijn cruciaal in het scheppen van een duurzaamheidskader voor alle actoren van de samenleving, waaronder ook jouw organisatie. Deze SDG Masterclass biedt jouw organisatie de kans om bij te dragen tot dit mondiale engagement en een efficiënt SDG-actieplan op maat te ontwikkelen.

TIJDENS DEZE SDG MASTERCLASS:

 • Hertaal je de inhoud van de VN Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling (met focus op de 5 P’s en de 17 SDG’s) als duurzaamheidskader op maat van jouw organisatie
 • Pas je de principes van maatschappelijke verantwoordelijkheid toe op jouw organisatie
 • Zet je een SDG-actieplan op en integreer je duurzame ontwikkeling in je bedrijfsstrategie
 • Leer je de link tussen duurzame ontwikkeling, vrede (omgaan met conflict) en mensenrechten alsook de link tussen duurzame ontwikkeling en ethiek en goed bestuurlijk beleid te begrijpen
 • Hanteer je een holistische visie op duurzaamheid aan de hand van het SDG-wiel
 • Los je de business case van de SDG’s op en herken je de daaruit volgende opportuniteiten

HOE GAAT DE SDG MASTERCLASS TE WERK?

De opleidingen worden gemodereerd door Peter Wollaert en Marijke Janssens, respectievelijk algemeen directeur en Project Manager van CIFAL Flanders. Afhankelijk van het thema van de sessie sluit een externe spreker aan met expertise in dit vakgebied. De experten worden later meegedeeld.

Als rode draad doorheen de SDG Masterclass wordt gebruik gemaakt van de CIFAL ‘Action Learning Methodology’ en de daaraan gekoppelde 6 werkvelden die werden opgesteld in samenwerking met UNITAR. Daarbij wordt de SDG Training Manual als stappenplan tot implementatie gebruikt. Het SDG-wiel -en de daarbij aansluitende oefeningen- worden gebruikt als een ‘assessment tool’, een kritisch SDG toetsingsinstrument ter versterking van de verduurzamingsstrategie van jouw organisatie.

Daarnaast zal er één casus worden gebruikt doorheen alle opleidingen. Deelnemers zullen als ‘huiswerk’ bij iedere sessie gevraagd worden om de oefening van toepassing op de casus ook op hun eigen organisatie toe te passen. De casus wordt in overleg met de deelnemers afgestemd.

De deelnemers ontvangen na afloop van alle sessies een officieel ‘UNITAR Training Certificate for Participation’.

WAAR EN WANNEER VINDT DE SDG MASTERCLASS PLAATS?

Deze Nederlandstalige SDG Masterclass gaat van start in Antwerpen, in het gebouw van AWDC.

Alle sessies vinden plaats van 9:00 tot 12:30.

 • Donderdag 29 september 2022 (AWDC, Antwerpen)
 • Maandag 24 oktober 2022 (online)
 • Dinsdag 8 november 2022 (online)
 • Vrijdag 25 november 2022 (Brussel of Antwerpen)

COVID-19: Voor de organisatie van onze opleidingen houden we steeds rekening met de maatregelen die van kracht zijn. Indien deze maatregelen fysieke bijeenkomsten verbieden of ontmoedigen, zullen we overschakelen op online bijeenkomsten.

DEELNEMERSVOORWAARDEN EN PRIJZEN:

Iedere organisatie moet zich verplicht tijdig registreren. De volgende prijzen gelden voor een inschrijving van één deelnemer, de tweede deelnemer van dezelfde organisatie is gratis. Iedere volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt een korting van 25%.

 • Bedrijven (profit sector): 3.500 EUR (excl. BTW) met vroegboekkorting, 3.950 EUR (excl. BTW) zonder vroegboekkorting
 • Overheidsagentschappen: 2.700 EUR (excl. BTW) met vroegboekkorting, 3.000 EUR (excl. BTW) zonder vroegboekkorting
 • Academische instellingen: 2.100 EUR (excl. BTW) met vroegboekkorting, 2.370 EUR (excl. BTW) zonder vroegboekkorting

Social profit verwijzen we graag naar het aanbod van Groeilabz . De vroegboekkorting loopt t.e.m. 12 september.

Deze prijs omvat alle vier opleidingssessies, slides en werkmateriaal van CIFAL Flanders, expertise van vakexperten en het officieel ‘UNITAR Training Certificate for Participation’ bij afloop.

Registreren voor de SDG Masterclass kan hier t.e.m. 26 september 2022. Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met de privacyverklaring en algemene voorwaarden. Na akkoord van deze, ontvang je de betalingsdetails. De agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie worden twee weken voor de start van de SDG Masterclass gemaild naar de deelnemers.

Nog niet overtuigd? Schrijf je hier in voor onze informatiesessie die online plaatsvindt op dinsdag 6 september van 12:00 tot 13:00.

Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de SDG Masterclass om de interactiviteit van de opleidingssessies optimaal te stimuleren.

Details

Date:
29-09-2022
Time:
09:00 —12:30
Event Category:

Organizer

CIFAL Flanders